KURSY PODSTAWOWE

Gwałtowny rozwój technologii cyfrowych doprowadził do popularyzacji fotografii, fotografia stała się częstym polem podejmowania prób wypowiedzi artystycznej. Fotografują wszyscy i wszędzie, słowo fotografia straciło pierwotny wymiar, fotografią zaczynamy określać także przypadkowy zapis w telefonie komórkowym. Jeżeli chcesz fotografować świadomie, odkryć lub kontynuować fotograficzną pasję zapraszamy do uczestnictwa w KURSACH PODSTAWOWYCH organizowanych przez FUNDACJĘ EDUKACJI FOTOGRAFICZNEJ.

KURS 1.
"SZTUKA FOTOGRAFOWANIA"
Jednodniowy kurs prowadzony przez Wykładowców Sopockiej Szkoły Fotografii WFH.
W przystępny sposób poznasz prawa rządzące fotografią. Uzyskasz kontrolę nad swoim aparatem fotograficznym. Wartość naświetlenia, prawo wzajemnej zależności, pożądana ekspozycja, czułość, zakres tonalny, zakres dynamiczny, podstawy kompozycji to przykłady omawianych zagadnień.
Kurs SZTUKA FOTOGRAFOWANIA przeprowadzany jest w siedzibie Sopockiej Szkoły Fotografii WFH w centrum Sopotu ( ul.Haffnera 7). Koszt udziału w kursie SZTUKA FOTOGRAFOWANIA wynosi 159 złotych/osoba. ( Ilość uczestników : min.4 max.10 osób )

KURS 2.
"CYFROWA EDYCJA FOTOGRAFII"
Jednodniowy kurs prowadzony przez Wykładowców Sopockiej Szkoły Fotografii WFH.
Naciśnięcie spustu migawki to często tylko etap w powstawaniu fotografii. Tradycyjna błona fotograficzna poddawana była procesowi wywoływania. Fotki trafiały do minilabu. Fotografia powstawała w profesjonalnych laboratoriach – ciemniach fotograficznych. W fotografii cyfrowej rolę profesjonalnego laboratorium spełniają programy graficzne. Podczas kursu CYFROWA EDYCJA FOTOGRAFII nauczysz się podstaw edycji i korekty swoich fotografii.
Kurs SZTUKA FOTOGRAFOWANIA przeprowadzany jest w siedzibie Sopockiej Szkoły Fotografii WFH w centrum Sopotu ( ul.Haffnera 7). Koszt udziału w kursie SZTUKA FOTOGRAFOWANIA wynosi 199 złotych/osoba. ( Ilość uczestników : 4 osoby )